Skip to main content

Oogst op ’t Stee

Vlaamse Meesters in Situ op ’t Stee
Vlaamse Meesters in Situ op't Stee
€0,00

Het kunstwerk ‘De Nood Gods’ bevindt zich in de Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaartkerk van Watervliet. Via het project Vlaamse Meesters in situ worden het draagvlak, belang en bewustwording rond het religieuze erfgoed van deze kerk aangemoedigd en ondersteund.

Om het topstuk dat in deze dorpskerk hangt ook voor een lokaal publiek toegankelijk te maken werkt gemeente Sint-Laureins nauw samen met vzw Oogst op ’t Stee. Deze organisatie bestaat uit leden van de kerkfabriek, van het kermiscomité en lokale handelaars.

Tijdens het evenement Oogst op ’t Stee dat jaarlijks doorgaat op 15 augustus bruist het lokale dorpsplein, beter bekend als ’t Stee. Kunstenaars en ambachtslui stellen er hun werken tentoon, lokale producenten bieden er proevertjes aan en verkopen hun ‘oogst’. Handelaars en horecazaken bieden hun waren aan. Ook voor kinderen zijn er allerhande leuke activiteiten. Aan de hand van grote kleurplaten verdeeld in fragmenten zullen kinderen een reuzegrote reproductie van het meesterwerk in situ creëren.

Tijdens Oogst op ’t Stee  wordt de kerk opengesteld en haar kunstschatten worden voorgesteld aan de bezoekers van Oogst op ‘t Stee. In de kerk zullen ambachtslui hun creaties voorstellen, enkele kunstenaars zullen zelfs een eigen interpretatie van het topstuk creëren. Daarnaast brengt Amicita Gregoriana gregoriaanse gezangen in het thema en ook het prachtige orgel wordt bespeeld. Éen van de gespecialiseerde Meetjeslandse gidsen biedt ook rondleidingen voor groepen aan.

Meer info en reservatie rondleidingen: dienstvrijetijd@sint-laureins.be of 09/218.76.47