Skip to main content

Route Geraardsbergen-Lierde

Verborgen meesterwerken in de Vlaamse Ardennen
Vlaamse Meesters in Situ Vlaamse Ardennen

Aan de voet van de Oudenberg in de Vlaamse Ardennen ligt Geraardsbergen, Giesbaargen zeggen de inwoners. Omringd door prachtige natuurgebieden is het de ideale plek om helemaal tot rust te komen en in de binnenstad ben je aan het juiste adres voor een dagje cultuur en historiek. Kuier gezellig rond of stap even binnen in de vele prachtige achttiende -en negentiende-eeuwse gebouwen en monumenten.

Op een boogscheut van Geraardsbergen ligt het kleinere Lierde. Maak er een dagtripje van en geniet nóg meer van de natuur en cultuur. Neem zeker een kijkje in de Sint-Jan de Doperkerk in Hemelveerdegem, daar bevindt zich het magnifieke Sint-Jansretabel. Bezoek eveneens de Sint-Martinuskerk in Sint-Martens-Lierde waar Elisabeth Seldron in situ te vinden is. De moeite waard! De echte wielerliefhebbers kunnen hun fietstocht afsluiten met een ritje op de befaamde Muur van Geraardsbergen, een fantastisch uitzicht over de omgeving gegarandeerd!

Ontdek de Vlaamse Meesters in Situ in de Vlaamse Ardennen vrijblijvend en op eigen tempo. Daarnaast kan je de uitgestippelde fietsroute volgen.

 

Vlaamse Meesters in Situ Geraardsbergen - Lierde