Skip to main content

Route Veurne-Nieuwpoort

Verrassende Vlaamse Meesters in situ in de Westhoek
Vlaamse Meesters in Situ Westhoek

Waar de IJzer uitmondt in de Noordzee, daar ligt Nieuwpoort. Een prachtig stukje aan de Belgische kust, aan de grens van de agrarische Westhoek. Een ideale omgeving voor een fietstocht, met de frisse zeewind in de haren. Tussen al het groen, midden in de stad, is het indrukwekkende Oordeel van Cambyses verborgen. Neem eens een kijkje in de Onze-Lieve-Vrouwekerk, en ontdek het talent van Vigor Boucquet (1619-1677)! 


Nieuwsgierig naar meer? Ontdek dezelfde meester in het centrum van de Westhoek, in de Sint-Walburgakerk in Veurne! Een groot deel van de kerken in de stad werd verwoest tijdens de Beeldenstorm in de zestiende eeuw, maar van deze kerk is nog een schitterend veertiende-eeuws deel overgebleven. 


In zijn deelgemeente Wulveringem, is tenslotte nog een laatste, mooie meester te vinden. Sluit de dag rustig af in dit schattige landbouwdorpje aan de rand van de IJzerpolders.

Ontdek de route Veurne-Nieuwpoort op eigen houtje, of bezoek de verschillende sites via een Vlaamse Meesters in Situ-fietstocht!

Vlaamse Meesters in Situ Nieuwpoort-Veurne