Skip to main content

Jan van Outryve, Olalla Aleman & Stefan Bracaval

Theodoor van Loon in de Sint-Catharinakerk
Jan van Outryve, Olalla Aleman & Stefan Bracaval
€14,00

 

Het kunstenparcours Vlaamse Meesters in Situ richt deze zomer de schijnwerpers op Vlaamse topstukken die nog op hun oorspronkelijke plek te bewonderen zijn. De Sint-Catharinakerk herbergt de schilderijen van de vier evangelisten door kunstenaar Theodoor van Loon.


Jan Van Outryve componeerde in kader van Vlaamse Meesters in Situ een sonore schets geïnspireerd door de vier werken van Theodoor van Loon. In dialoog met Stefan Bracaval werkt van Outryve een compositie uit voor sopraan, basfluit en elektronica met het clair-obscur -een techniek typisch voor het werk van Theodoor van Loon - als uitgangspunt.


Deze compositie “Shir-hashirim” probeert de verschillende werken van Theodoor van Loon te verbinden. Jan Van Outryve zet hiervoor een paar delen van het hooglied, één van de mooiste teksten uit het oud testament die gaan over liefde en menselijkheid, centraal.


“Shir-hashirim” weerklinkt de hele zomer in de kerk. Tijdens het concert brengen de muzikanten deze nieuwe compositie alsook enkele andere werken uit de tijd van Theodoor van Loon.